PowNed is met meerdere omroepen in gesprek om te praten over een fusie. Dat vertelt omroepbaas Dominique Weesie in het AD. PowNed heeft momenteel 25.000 leden, maar moet er volgend jaar 150.000 hebben om te blijven voortbestaan. “Wij zijn met iedereen in gesprek, want je moet wel”, aldus Dominique.

Vooral BNNVARA en WNL hebben Dominiques interesse, laat hij weten in de krant. “Misschien is het vloeken in de kerk, maar een omroep als BNNVARA past beter bij ons dan Omroep MAX. BNN is dat jongensachtige, Vara het journalistieke. Het zou ook kunnen zijn dat we met WNL een vuist maken. Het is allemaal oriën­terend, hoor.”

Ledenaantallen

Het hebben van te weinig leden kostten meerdere omroepen eerder al de kop. Zo verdween in 2010 LLiNK, waardoor Rudy Mackay zijn programma op 3FM kwijtraakte. Dominique: “Ook de NPO vindt dat het leden­aantal niet meer bepalend moet zijn voor het bestaansrecht van de ­omroepen en het daarbij behorende budget, maar het gaat er natuurlijk om wat de minister vindt. Die komt binnenkort met een brief over de herinrichting van het bestel. Ik ben benieuwd.”

Op de radio heeft PowNed onder meer zendtijd op NPO Radio 2, waar Rick van Velthuysen te horen is met zijn nachtprogramma.