Home Landelijke radio PowNed en Wakker Nederland hebben officieel voldoende leden

PowNed en Wakker Nederland hebben officieel voldoende leden

PowNed en Wakker Nederland hebben voldoende leden om tot het publieke bestel toe te treden. Dat blijkt uit de officiële telling van het Commissariaat voor de Media (CvdM). "Aspirant-omroepverenigingen MAX en LLiNK hebben beide voldoende leden (meer dan 150.000) behaald om in aanmerking te kunnen komen voor een erkenning. Daarnaast voldoen PowNed en Wakker Nederland aan de minimum ledeneis van 50.000 die geldt voor nieuwkomers die aspirant-omroep willen worden", aldus het Commissariaat.

PowNed heeft 52.249 leden en Wakker Nederland 59.501. De TROS liet afgelopen week al weten de grootste omroep te zijn en dat blijkt ook uit de telling. De grootste familie van Nederland heeft 465.455 leden. De KRO is tweede met 456.490 leden.

In totaal zijn er ruim 3,6 miljoen leden. In 2004 was dat nog ruim 3,2 miljoen. "De aantallen leden die uiteindelijk voor de erkenning meetellen, wijken slechts 0 tot 3 procent af van de aantallen zoals de omroepverenigingen die in april zelf aan het Commissariaat opgaven", aldus het CvdM.

De minister besluit voor 1 januari 2010 welke omroepen een erkenning krijgen en welke niet.