Home Landelijke radio Pieter Broertjes nieuwe voorzitter RTV Utrecht

Pieter Broertjes nieuwe voorzitter RTV Utrecht


Pieter Broertjes wordt voorzitter van RTV Utrecht. Het bestuur van de regionale omroep heeft gisteravond een voordracht gedaan om het bestuur op volle sterkte te brengen. Naast Broertjes werden ook Gitta Gallé en Eske van Egerschot voorgedragen als reguliere bestuursleden.

Door het vertrek van Ben Knapen naar het kabinet was er een vacature voor de voorzitter. Pieter Broertjes was tot 1 juli 2010 hoofdredacteur van de Volkskrant, een functie die hij vijftien jaar bekleed heeft. "De specialiteit van de heer Broertjes beslaat vooral de journalistiek", aldus RTV Utrecht.

Gitta Gallé is lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en zal in het bestuur voornamelijk haar expertise doen gelden op het gebied van algemene bedrijfskundige processen.

Eske van Egerschot is oprichter en eigenaar van Reguls: een bedrijf dat nieuwe wet- en regelgeving analyseert. Voor die tijd was zij Kandidaat-notaris en lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Van Egerschot richt zich in het bestuur vooral op juridische zaken.

De nieuwe bestuursleden moeten formeel nog worden benoemd door het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Utrecht.

Vorig artikelJurgen van den Berg stopt met sportforum Langs de Lijn
Volgend artikel3FM Serious Request tussenstand dinsdag: 1.000.4986 euro