Weerman Peter Kuipers Munneke wordt podcaster. Het NOS-gezicht start een eigen podcast ‘De Weerman’. Hij wordt bijgestaan door oud-3FM-nieuwslezer Fleur Wallenburg.

De podcast komt één keer per week uit op donderdagmiddag en duurt ongeveer een kwartier. De NOS zegt erover: “In het kwartier komt een flink aantal rubrieken voorbij. Zo wordt in de rubriek ‘Wat een Weer’ een weerfenomeen geschetst. Mist, bijvoorbeeld, en waarom dat tegenwoordig minder vaak voorkomt dan pakweg veertig jaar geleden.

“Ook behandelt Peter weervragen van de luisteraar en in de rubriek ‘De Weertaal’ wordt hij keihard geconfronteerd met zijn eigen jargon en weercliché’s. Hoezo “wolkenvelden”? En “meest droog”, is dat wel Nederlands? In ‘De Buitenlijn’ hangt een grootverbruiker van het weer aan de lijn. Zoals een schipper, een fruitteler, een jager… De podcast krijgt een extra persoonlijk tintje door een plaat uit de persoonlijke playlist van Peter. Jazz dus.”

Over

Peter Kuipers Munneke werkt sinds 2013 als weerman bij de NOS en is te zien in het ‘NOS Journaal’ en te horen in het ‘Radio 1 Journaal’. Fleur Wallenburg was van 2005 tot en met 2016 te horen als nieuwslezer op 3FM. Tegenwoordig werkt ze op de redactie van ‘Met Het Oog Op Morgen’ en is te horen als stem van de NOS op slimme speakers.

Van ‘De Weerman’ worden in eerste instantie vijftien afleveringen gemaakt. De eerste aflevering verschijnt vandaag om 15:00 uur. Abonneren kan onder meer via de Podcast-app van Apple. Op Spotify is de podcast (nog) niet te vinden.