Patrick Kicken heeft een boek geschreven over zijn burn-outs. ‘Leven Zonder Stress’, dat morgen verschijnt, is gebaseerd op de gelijknamige podcast van de voormalig Radio Veronica-dj. “Ik behandel mijn pad na twee burn-outs en waarom ik eigenlijk het plezier in radiomaken ben kwijtgeraakt. Verder veel tips en korte interviews met coaches en sprekers over stress en burn-out”, vertelt Patrick.

Kicken verliet eind 2016 Radio Veronica. Hij was toen al een jaar niet meer op de zender te horen. Ook in 2011 was de dj langere tijd afwezig op de radio. Hij kampte toen met een burn-out en was zo’n vier maanden niet te horen op Radio Veronica.

Kritiek

Tegenwoordig maakt Patrick vooral podcasts, waarin hij onder meer radio-dj’s interviewt over het huidige radiolandschap. Kicken staat bekend om zijn soms harde kritiek op radiomakers, stations of beleidsbepalers. Dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen.

Van rancune is echter geen sprake, aldus Kicken. “Ik heb mijn kwaliteit, kennis over radio en oog voor innovatie genoeg bewezen”, zei hij eerder.

‘Leven Zonder Stress’ is onder meer via deze link te bestellen.