Rick van Velthuysen in de nacht op NPO Radio 2 is ‘sneu’, Wouter van der Goes is ‘een allemansvriend die met alle winden meewaait’, met 3FM komt het ‘nooit meer goed’ en John de Mol en Jurre Bosman hebben het hele medialandschap in Nederland kaalgeslagen. Het zijn een aantal uitspraken die Patrick Kicken doet in Nieuwe Revue.

Het radiolandschap anno 2019 is afgebrokkeld, stelt Patrick, die jarenlang te horen was op Radio Veronica. “Jurre Bosman heeft voor een kaalslag helpen zorgen van het Nederlandse medialandschap. Maar John de Mol spant de kroon. Met lage salarissen tenzij je een goed scorende tv- of radioster bent, een angstcultuur op de werkvloer, zijn voortdurende bemoeizucht tot in de details plus weinig ruimte voor creatieve vrijheid.”

Volgens Patrick is ‘de radio-dj verworden tot een FM-entertainer’. “Kijk maar naar Gerard Ekdom op Radio 10. Alhoewel, hij is onderhand de status van radio-dj ontgroeid. Die jongen kickt erop om een BN’er te zijn en in de bladen te staan.”

Wouter van der Goes

Is Patrick niet gewoon een rancuneus mannetje? “Ik koester juist nul rancune richting Hilversum. Bovendien: als ik destijds gewoon netjes mijn mond had gehouden, dan was ik allang weer aan de bak gekomen bij een grote radiozender. Maar ik ben nu eenmaal geen allemansvriend, zoals Wouter van der Goes. Hij vertegenwoordigt de huidige groep van radio-dj’s: met alle winden meewaaien en op die manier hopen tot ver in de zestig een baantje bij de radio te houden.”

Patrick Kicken noemt het verder ‘sneu’ dat zijn oud-collega Rick van Velthuysen tegenwoordig ‘in het holst van de nacht’ op NPO Radio 2 een programma maakt. “Die vent is 57! Hij kan toch wel iets meer dan alleen radio maken? En had die gast allang geen plaats moeten maken voor een jong talent?”.

3FM

En 3FM? “Dat komt nooit meer goed. Het is destijds keihard geslachtofferd ten faveure van Radio 2, en daar plukken ze nu de wrange vruchten van”, stelt hij in Nieuwe Revue.

Patrick staat bekend om zijn soms forse kritiek. Toen Frank van der Lende in 2015 het middagprogramma op 3FM kreeg, twitterde Patrick: “Je hoeft daar maar ’n gek hoedje op te zetten en je krijgt de middagshow.”