Home Landelijke radio Oud-Wielrenner Michael Boogerd vaste commentator bij de NOS

Oud-Wielrenner Michael Boogerd vaste commentator bij de NOS


Michael Boogerd gaat komend wielerseizoen aan de slag voor de NOS. De voormalig topwielrenner (39) wordt zowel co-commentator als vaste analist bij de belangrijkste NOS-wieleruitzendingen op radio en televisie. Bij de Ronde van Vlaanderen, zondag 1 april, is hij deze wielerjaargang voor het eerst te zien en te horen.

Ook voor de andere voorjaarsklassiekers, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, de Tour de France en het WK wielrennen op de weg gaat Boogerd aan de slag bij de NOS. De oud-wielrenner werkt dan veelal naast NOS-wielerdeskundige Maarten Ducrot.

Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, is blij met de versterking: "Michael is één van de meest succesvolle Nederlandse renners. Daarnaast is hij een makkelijke prater, die de kijkers en luisteraars op een no-nonsense manier kan vertellen wat er in de koers gebeurt of in het hoofd van een renner speelt."

Michael Boogerd: "Tijdens de Tour van vorig jaar heb ik voor het eerst in een vergelijkbare rol bij de NOS meegedraaid en dat smaakte naar meer. Ik kijk er dan ook erg naar uit om het peloton het komend jaar voor een langere periode op de voet te volgen."

Vorig artikelClassic FM maandag in het teken van filmmuziek
Volgend artikelQ-College finaleweek van start