Home Landelijke radio OR Veronica zegt vertrouwen op in directeur

OR Veronica zegt vertrouwen op in directeur

De ondernemingsraad (OR) van Veronica heeft geen vertrouwen meer in verenigingsvoorzitter W. van der Meer-De Walcheren. Zij hebben dit maandag per brief aan hem kenbaar gemaakt. De preses zou de herlancering van Veronica (VOO) als tv-station verkeerd hebben aangepakt en vertoont te veel eigengereid gedrag.

De kwestie wordt dinsdagavond tijdens een ledenraad behandeld. Volgens een VOO-woordvoerder leggen de voorzitter en de rest van het verenigingsbestuur daar condities op tafel waaronder zij verder willen gaan. Gaan de leden daarmee niet akkoord, dan stapt heel het bestuur op.

Sinds dit voorjaar is Veronica weer op tv te zien. Eerst op muziekzender TMF en later op een eigen kanaal, dat wordt gedeeld met Kindernet. Maar er kijken geen, of bijna geen mensen naar. De zegsman van Veronica geeft dat ook toe, maar hij zegt dat de leiding maatregelen in voorbereiding heeft. Bovendien verwijst hij naar het feit dat de VOO slechts zes weken over het eigen kanaal beschikt en dat het kanaal in Nederland geen volledige kabeldekking heeft.

De OR wil officieel niet reageren. Van der Meer-De Walcheren is maandagavond niet bereikbaar voor commentaar. Veronica stapte enige tijd geleden uit het verband van de HMG (RTL4/5 en – inmiddels – Yorin).

Veronica beschikt over een veelgelezen programmablad, een eigen lithobedrijf, radiozenders (KINK FM en Radio Veronica) en een internetsite.