Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 21 oktober

Radionieuws van maandag 21 oktober

Nieuwe mensen voor Radio Oei Oei
Tijdens de open dag van ziekenomroep Radio Oei-Oei uit Roosendaal blijken tien mensen zin te hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de omroep van het Franciscusziekenhuis. “Dat is een heel leuk resultaat, want we zijn momenteel maar met zijn negenen” , zegt Henri van Merriënboer, vanaf het begin actief bij Oei Oei.

Programma voor doven ‘geslaagd’
3FM dj Claudia de Breij noemt de proef met een programma voor doven ‘geslaagd’. Vrijdagavond konden dove jongeren haar programma volgen via de webcam en een doventolk.

Twintig dove jongeren waren in de studio en vertelden over hoe het is om als dove naar muziek te luisteren. Claudia had de muziek speciaal aangepast. Ze had vooral dance en metal gekozen. Om de bassen daarvan nog extra te voelen werd de basknop in de studio wat verder opengedraaid.

Gerard Timmer nieuwe voorzitter BNN
Gerard Timmer volgt de overleden Bart de Graaff op als voorzitter van jongerenomroep BNN. Aanvankelijk wilde de omroep De Graaff tot in lengte van dagen in naam voorzitter laten zijn, maar dat bleek statutair niet mogelijk.

De programmamakers besloten daarom de oprichter van BNN postuum te benoemen tot (b)erevoorzitter. Gerard Timmer is BNN’s algemeen directeur en was vice-voorzitter van de omroep.