Home Landelijke radio Vereniging Veronica praat met omroepen over terugkeer in publieke bestel

Vereniging Veronica praat met omroepen over terugkeer in publieke bestel


De Vereniging Veronica is met 'meerdere omroepen' in gesprek om terug te keren in het omroepbestel. Dat meldt BN/De Stem. Volgens voorzitter Yoeri Albrecht wordt er met 'diverse zendgemachtigden' gesproken. Wie dat zijn, wil hij niet zeggen.

De vereniging heeft ruim 700.000 'slapende' leden en zou een bestaande omroep dus in één klap tot een A-omroep maken als er wordt samengewerkt. "Sommige namen zijn waar, andere niet", aldus Albrecht, sinds een jaar voorzitter van de vereniging, die tientallen miljoenen euro's aan vermogen van de voormalige omroep beheert.

De Vereniging Veronica is eigenaar van het bedrijf V-Ventures, dat weer eigenaar is van persbureau ANP en aandeelhouder in Sky Radio. Volgens Albrecht heeft Veronica geen haast. In het voorjaar van 2014 vindt een ledenpeiling plaats van alle omroepen.

PowNed (53.000 leden) zegt tegen BN/De Stem geen gesprekken te voeren met Veronica, maar samenwerking is volgens oprichter Dominique Weesie wel "een prikkelende gedachte en misschien een idee". Bert Huisjes van WNL (72.000 leden) zegt evenmin contact te hebben of te hebben gehad met Veronica.

Het is niet de eerste keer dat Veronica met omroepen praat over een fusie. Na het mislukte tv-avontuur van Veronica in 2003, werd er ook gesproken over een fusie met BNN. Uiteindelijk koost Veronica toen voor een samenwerking met SBS en Sky Radio.

Vorig artikelVahonFM test op 1557 AM
Volgend artikelSlam!FM woensdag vanuit bejaardentehuis