Home Landelijke radio Opbrengst 3FM Serious Request naar bestrijding babysterfte

Opbrengst 3FM Serious Request naar bestrijding babysterfte


De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van babysterfte. Dat heeft dj Eric Corton zojuist gezegd op 3FM. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede. "Wereldwijd sterven er jaarlijks 5,5 miljoen kinderen. Ofwel tijdens de bevalling, of vlak ervoor of erna. Het is een kwestie van medisch helpen en voorlichting."

"Babysterfte is een stille ramp die zich elke zes seconden voltrekt", zo meldt 3FM. "Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby's niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kind moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten."

De drie dj’s in het Glazen Huis gaan er van 18 december tot en met 24 december alles aan doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het Rode Kruis helpt door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.