Ook verschillende regionale commerciële zenders gaan maandag Radio 555 doorgeven. Qmusic Limburg, Wild FM en Team-FM hebben aangegeven dat ze dit zullen doen en mogelijk volgen er nog meer, zegt voorzitter Michael Bartelet van de Vereniging Niet Landelijke Commerciële Radio-Omroepen (NLCR) tegen RadioFreak.nl. “Alle zenders geven in ieder geval (regionale) invulling aan de actie.”

Radio 555 zendt van 06:00 tot 21:00 uur uit vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Landelijk bundelen 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime hun krachten om geld op te halen voor Giro555.

Daarnaast hebben ook andere zenders als Sky Radio en KINK aangegeven de actie op een eigen manier te ondersteunen. Hetzelfde geldt voor de regionale publieke omroepen.

Radio 555

Het is de derde keer dat Radio 555 te horen zal zijn. Dat gebeurde twee keer eerder, in 2005 voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. En in 2010 voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Vorig artikelMattie en Wietze spreken elkaar voor Radio 555 voor het eerst sinds de ruzie: “Een bijzonder moment”
Volgend artikelMarjon Keller krijgt programma op EASY FM