Omroep Ongehoord Nederland gaat een jaar nadat het toe is getreden tot het publieke bestel voor het eerst een radio-uitzending maken. Op zondag 1 januari presenteren Peter Vlemmix en Arnold Karskens tussen 17:00 en 18:00 uur ‘Wat Brengt 2023?’ op NPO Radio 1.

Het gaat om eenmalig programma. Ongehoord Nederland wil wel een vaste plek in de programmering, maar wil dat enkel primetime. Zendermanager Klaske Tameling vertelde deze week in Trouw dat ze de omroep een plek in de nacht wil geven, maar dat de omroep dat niet wil. Ook op andere publieke radiozenders heeft Ongehoord Nederland voor het tweede jaar op rij geen plek in de programmering.

Over de invulling van het programma op 1 januari is niets bekend. De NPO verwijst hiervoor naar Ongehoord Nederland, maar de omroep reageert niet op vragen.

Op tv heeft Ongehoord Nederland een aantal keer de journalistieke code van de NPO geschonden. Op vragen over de inhoud van dit programma in relatie tot de journalistieke code zegt een woordvoerder van de NPO: “We gaan regelmatig met alle omroepen in gesprek over de naleving van de journalistieke code.” Ongehoord Nederland heeft ook vragen hierover niet beantwoordt.