Na 141 uur en een kwartier zijn de vier dj’s van Qmusic die opgesloten zaten in de Q-escape room ontsnapt. Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke werden vorige week donderdag om 15:00 uur opgesloten en wisten vanmiddag om 12:15 uur te ontsnappen.

Het was de vierde editie van de Q-escape room en nog nooit zaten de dj’s zo lang vast. Vorig jaar ontsnapten de dj’s namelijk een uur eerder en de edities daarvoor duurden vele malen korter.

Het viertal maakte dagelijks tussen 06:00 en 20:00 uur radio vanuit de escaperoom en loste puzzels op met de hulp van de luisteraars. Om te ontsnappen moest de dj’s een code kraken die bestond uit veertien korte fragmenten. In totaal deden ze 14 pogingen om de juiste fragmenten te noemen. Dit waren:

  • Mattie: Destiny’s Child – 8 Days of Christmas
  • Domien: David Guetta & Rihanna – Who’s That Chick
  • Kai: Elton John & Kiki Dee: Don’t Go Breaking My Heart
  • Bram: De Jeugd van Tegenwoordig – Get Spanish

Vanmiddag tussen 16:00 en 19:00 uur blikken Mattie, Domien, Kai en Bram terug op de Q-escape room in een speciale uitzending. De rest van de week zullen ze niet te horen op Qmusic en wordt de programmering aangepast. Joost Swinkels vervangt Mattie Valk, Tom van der Weerd vervangt Domien Verschuuren en Lars Boele vervangt Kai Merckx.

Foto: Qmusic