Home Landelijke radio Onderwijsbond boos over ontvoerings-actie Radio 538

Onderwijsbond boos over ontvoerings-actie Radio 538

Leraren zijn zwaar ontstemd over een actie van Radio 538. De zender wil volgende week een docent ontvoeren om leerlingen een dag te verlossen van ‘hun meest verschrikkelijke leraar’. “Dit gaat alle perken te buiten. Het is smakeloos”, zegt voorzitter Walter Dresscher van de Algemene Onderwijsbond in het AD.

Op een speciale website kunnen scholieren een foto of filmpje van een leraar plaatsen, waarop bezoekers kunnen stemmen. De winnaar wordt op een nog geheime dag verrast en met zijn toestemming meegenomen. “We zien hier de grap niet van in,” zegt Dresscher. “Op deze manier roep je massale agressie op tegen personen. Leraren worden in een kwaad daglicht gezet, je breekt iemands imago af. Bovendien wordt de docent onder druk gezet. Als hij niet meedoet, heeft dat misschien gevolgen voor zijn imago.”

Bij Radio 538 begrijpen ze de verontwaardiging niet. “We zien het als een leuke stunt”, stelt algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth. “De leraar in kwestie zal worden gezien als een soort stoere kerel.”’

Justitie stelt dat de zender de wet niet overtreedt. “Filmpjes of foto’s mogen op internet worden gezet. Tenzij iemand vindt dat hij in zijn eer wordt aangetast.” Een 35-jarige docent geschiedenis van het Dongemond College in Made staat op de derde plaats. “Het is inbreuk op de privacy en mij is niets gevraagd. Ik ben hier niet enthousiast over.” Zijn collega Marnix Godschalk van het Aloysius-De Roosten Pleincollege in Eindhoven voerde gisteren de lijst aan. Deze docent ziet er juist niet veel onheil in. “Tien procent zal stemmen om van me verlost te zijn, negentig procent gunt mij die verwendag.”

Vorig artikelSky Radio veilt items artiesten voor War Child
Volgend artikelSportverslaggever geeft commentaar bij recordpoging