Home Landelijke radio Omroepen vrezen storingen in Zeeuws-Vlaanderen door verplaatsen zendmast

Omroepen vrezen storingen in Zeeuws-Vlaanderen door verplaatsen zendmast


De Nederlanse Publieke Omroep (NPO) is niet blij met het verplaatsen van een zendmast van Overslag naar Philippine. De NPO vreest voor storingen bij het beluisteren van radiozenders in Zeeuws-Vlaanderen, waaronder Omroep Zeeland. De zendmast moet verplaatst worden omdat het Agentschap Telecom geen permanente vergunning wil afgeven voor het zenden vanuit Overslag. De verplaatsing van de mast zou de ontvangst van met name Radio 2 in West-Brabant en de rest van Zeeland sterk verslechteren.

Via de zendmast bij Overslag zijn nu Radio Hollandio, Q-music en Radio 538 te horen. Als de mast verplaatst wordt, zullen de FM-signalen in Philippine volgens de NPO zo sterk zijn, dat er storing ontstaat op andere frequenties. Dit probleem speelt momenteel niet, omdat de zendmast bij Overslag in een weidegebied staat.

Vooral Radio 2 zou er last van hebben. Hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland deelt de zorgen van de NPO over de verplaatsing van de zendmast. "Omroep Zeeland moet als rampenzender overal in de provincie goed te ontvangen zijn."

Vorig artikelCommerciële radiostations hebben nieuwe FM-vergunning in huis
Volgend artikelRTL Nederland neemt Slam!FM over