Home Landelijke radio Luisteraars 3FM kiezen ‘Clocks’ van Coldplay tot favoriete dit decennium

Luisteraars 3FM kiezen ‘Clocks’ van Coldplay tot favoriete dit decennium

Clocks van Coldplay staat op nummer 1 in de 3FM 00s Request Top 100. Luisteraars van 3FM verkozen het nummer tot favoriete plaat van het eerste decennium van de 21ste eeuw. De band bezet ook de tweede plaats in de Top 100 met Viva la Vida. Met in totaal zes noteringen is Coldplay bovendien de meest genoteerde artiest in de lijst. 3FM zendt de 00s Request Top 100 vandaag uit van 10:00 tot 18:00 uur.

Clocks was aanvankelijk een onafgemaakte demo die Coldplay opzij had gelegd voor een volgend album. Een vriend van zanger Chris Martin hoorde het nummer en drong aan bij de zanger om het nummer uit te brengen. De band nam het nummer op voor het album A Rush Of Blood To The Head. Het werd Dé Coldplay-klassieker. Het album stond vorig jaar nog als hoogste Coldplay-album op nummer acht in de 3FM Hemelse 100, de lijst met de beste albums volgens 3FM luisteraars.

De 00s Request Top 100 is het slot van de 00s Request week op 3FM. Om 18:00 uur is er nog de 00s Request Dance Classics Party Mix. Een uur lang de beste danceplaten van de afgelopen tien jaar, aan elkaar gemixt door Martin Boer (2 Brothers on the 4th Floor).