Home Landelijke radio Omroep Brabant brengt hoorspel ‘Wolderding’ op de radio

Omroep Brabant brengt hoorspel ‘Wolderding’ op de radio

Omroep Brabant Radio begint het nieuwe seizoen met een bijzonder hoorspel. Op 30
augustus en op 2 september zendt de regionale omroep ‘Wolperding’ uit, een hoorspel van een uur dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met theatergezelschap De Wetten van Kepler uit Den Bosch. Voor deze productie hebben de makers subsidie gekregen van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Omroep Brabant is de eerste regionale omroep die van dit landelijke fonds geld krijgt voor een drama-productie.

De theaterproductie ‘Wolperding’ van De Wetten van Kepler (regie Wim Berings) gaat begin augustus in première op theaterfestival De Boulevard. De voorstelling vertelt het verhaal van een dag in het denkbeeldige Brabantse dorp Leenham. Het hoorspel is méér dan een registratie van de theatervoorstelling. De acteurs gaan twee dagen aan de slag met geluidstechnici van Omroep Brabant om van de voorstelling een radioversie te maken; in de studio zijn daarna waarschijnlijk nog drie dagen nodig om de opnamen samen te voegen tot een uitgebalanceerd hoorspel.

Hoorspelen lijken bij de Nederlandse omroep hoe langer hoe meer te verdwijnen. Dat heeft te maken met de hoge kosten, maar ook met het veranderende luistergedrag. Omroep Brabant vindt het belangrijk om regelmatig hoorspelen te produceren. Het is een manier om bij te dragen aan de cultuur in deze provincie en levert een inspirerend evenement op voor zowel luisteraars als radiomakers. Naast ‘Wolperding’ werkt Omroep Brabant op dit moment ook aan een serie hoorspelen over Vincent van Gogh in samenwerking met het Brabants Centrum voor Amateurkunst in Tilburg.
De uitzending van het hoorspel is op zaterdag 30 augustus van 17:00 tot 18:00 uur en op dinsdag 2 september van 19:00 tot 20:00 uur op Omroep Brabant Radio.