Home Landelijke radio Olon: Geen vrijplaats voor piraten

Olon: Geen vrijplaats voor piraten

De Olon heeft in een brief aan Minister Brinkhorst (Economische Zaken) laten weten tegenstander te zijn van het idee om piraten een vrijplaats op de FM-band te geven. Dit zou volgens de Olon voor problemen zorgen bij de publieke lokale omroepen.

Olon twijfelt aan de mogelijkheden voor een ‘vrijplaats’. De Olon schrijft in haar brief: ‘Er zal dan toch enige vorm van vergunningverlening en frequentietoedeling noodzakelijk zijn om te voorkomen dat daar volkomen anarchie ontstaat en het ‘recht van de sterkste’ zegeviert. Daarnaast zullen de ‘gelegaliseerde’ piraten ondermeer aan hun auteurs- en nabuurrechtelijke verplichtingen gehouden worden. De echte ‘diehards’ onder de piraten zullen deze administratieve en financiële verplichtingen vermijden en de illegaliteit boven de legaliteit blijven verkiezen.

Daarnaast pleit de Olon ook aan het adres van Minister Brikhorst voor verbetering bij de regels rondom het stereo-signaal. De Olon zou graag zien dat lokale omroepen op een hoger vermogen uit mogen zenden als ze een stereo signaal verspreiden. Anders zou een deel van het verzorgingsgebied verloren gaan.