Home Landelijke radio Ochtendshow Classic FM vanaf redactievloer Telegraaf

Ochtendshow Classic FM vanaf redactievloer Telegraaf

Classic FM gaat haar programmering aanpakken en zet in op verjonging. Zo krijgt Bart van Leeuwen een programma en komt de ochtenshow voortaan vanaf de redactievloer van De Telegraaf. De bedoeling is dat de luisteraars woden bijgepraat ove het laatste nieuws.

"We merken dat een deel van onze luisteraars pas tussen 10 en 11 uur 's morgens op Classic FM afstemt", zegt hilip Alberdingk Thijm, algemeen directeur van Sky Radio Group. "Hiervoor zijn ze op zoek zijn naar nieuws bij andere stations. Wij gaan deze groep nu zelf bedienen: vanaf begin maart brengen we zelf nieuws in Classic FM Update , van 7:00 tot 9:00 uur.

Het programma komt vanuit een radiostudio die staat op de redactie van De Telegraaf. "Hierbij maken we uiteraard ook gebruik van de deskundigen van de krant. Denk aan Paul Jansen en zijn collega's van de parlementaire redactie voor de politieke achtergronden of Pieter Klein Beernink voor nieuws rond het koningshuis."

Er zijn meer veranderingen op komst bij Classic FM. Zo krijgt Veronica-dj Bart van Leeuwen een progamma op donderdagavond op het zusterstation van Radio Veronica. "Bat is een groot filmkenner en gaat elke donderdag, van 19 tot 21 uur, At the Movies op Classic FM presenteren. Daarbij willen we ook profiteren van de kennis van De Telegraafredactie. Daarnaast starten we deze week met het reisprogramma Classic FM Stedentrips. Uiteraard blijft Classic FM wel vooral een muziekzender."

Het aanpakken van de programmering past bij de verjongingsslag die Alberdingk Thijm wil maken. "Je ziet dat klassieke muziek een steeds jonger publiek aanspreekt, mede door musici als Janine Jansen. Ook op tv zie je meer op jongeren gerichte programma's, zoals De Tiende van Tijl."

De samenwerking met De Telegraaf is een logische stap want zowel de krant als de radiostations van de Sky Radio Group zijn ondedeel van TMG.