Home Landelijke radio “NPO wil juist meer geld uittrekken voor onderzoeksjournalistiek”

“NPO wil juist meer geld uittrekken voor onderzoeksjournalistiek”

Laurens Borst

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil in 2018 juist meer geld uittrekken voor onderzoeksjournalistiek op NPO Radio 1. Dat zegt zendermanager Laurens Borst naar aanleiding van berichten dat er gesneden zou worden in budget en uitzendtijden van ‘Reporter Radio’ en ‘Argos’. “We willen er – lineair en online – meer plaats en tijd voor inruimen. En we willen ook ruimte maken voor vernieuwende programma’s met onderzoeksjournalistiek. Ook nieuw talent moet de kans krijgen tot de anchors en stemmen van NPO Radio 1 uit te groeien.”

Ook het politieke programma ‘Kamerbreed’ zou verdwijnen. “Integendeel, we willen Kamerbreed juist elke werkdag een half uur zendtijd geven als onderdeel van 1Vandaag. Dat is meer dan een verdubbeling!”, zegt Borst.

“Voor alle duidelijkheid, een definitief besluit over de plaatsing van programma’s in 2018 nemen we in het najaar. De gesprekken daarover met de omroepen lopen nog. Welke programma op welk tijdstip wordt uitgezonden, hangt af van de voorstellen die de omroepen op basis van dat jaarplan zullen doen. Het duurt dus nog even voor de hele programmering rond is.”

Foto: Peter Strelitski