Home Landelijke radio Basyl de Groot stapt over naar Radio 2

Basyl de Groot stapt over naar Radio 2

Basyl de Groot
Basyl de Groot

Basyl de Groot, tot begin vorige maand nog zendermanager van 3FM, stapt over naar NPO Radio 2. Bij de publieke zender gaat hij aan de slag op de muziekredactie. Voordat De Groot in januari 2016 (interim)zendermanager werd van 3FM, was hij jarenlang music director bij de popzender.

Bronnen weten aan RadioFreak.nl te melden dat De Groot de huidige music director van NPO Radio 2, Arjan de Ruijter, opvolgt. De Ruijter zou een andere functie krijgen, bij NPO Radio 5. De NPO heeft dat echter nog niet bevestigd.

Nadat De Groot vorige maand stopte als zendermanager, kon hij niet meer terug naar zijn functie van music director; 3FM had ondertussen Diederik van Zessen aangetrokken.

Veranderingen bij 3FM

De Groot volgde in januari 2016 Wilbert Mutsaers op als interim-zendermanager van 3FM. In juni 2016 werd hij de definitieve opvolger van Mutsaers. Begin vorige maand kondigde de NPO echter plots aan dat De Groot per direct stopte met de functie. De sollicitatieprocedure voor een nieuwe zendermanager van 3FM loopt nog, tot die tijd neemt NPO-radiodirecteur Jurre Bosman de honneurs waar.

3FM heeft sinds het vertrek van De Groot als zendermanager alweer de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo is er een nieuwe slogan en is ook aan het muziekformat geschroefd. Tevens zijn dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman vanaf komende maand de nieuwe ‘stemmen’ van het station.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM