Home Landelijke radio NPO trekt stekker uit Concertzender

NPO trekt stekker uit Concertzender

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) stopt op 1 januari volgend jaar de financiering van de Concertzender. Daarmee komt er volgens de radiozender een einde aan zijn bestaan. Het radiostation is nu nog te horen via de kabel, internet en Digitenne.

Volgens de zender meldde Ruurd Bierman, voorzitter van de Stichting Concertzender Nederland en lid van de raad van bestuur van de NPO, het personeel van de Concertzender vandaag dat de NPO de stekker uit de zender trekt. Volgens de radiozender vindt de NPO de Concertzender niet meer in het bestel van publieke omroepen passen. "Een zender die zich richt op de ‘serieuze muziek’ is niet langer welkom", aldus Bierman. 

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou de distributie van het radiostation ook willen staken omdat het de doorgifte van Radio 6 kan belemmeren.

In augustus werd de Concertzender al opgeschrikt doordat het voorgenomen besluit om de radiozender op te heffen vroegtijdig door de NPO naar buiten was gebracht. D66 stelde er zelfs Kamervragen over.

"De toekomst? Die is op dit moment onzeker", laten medewerkers van de zender weten. "De Concertzender hoopt zijn taak als muziekzender voor en door het muziekleven nog lang te kunnen voortzetten. Desnoods zonder financiering van de NPO, hoewel de radiozender een publieke zender bij uitstek is. "