Home Landelijke radio NPO stopt met fors aantal internetzenders

NPO stopt met fors aantal internetzenders

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zet voor eind maart alle online webkanalen stop, zoals is aangegeven in het Concessiebeleidsplan. De online radiostreams worden opgeheven omdat de NPO heeft aangegeven een beperkter portfolio aan webkanalen in te willen zetten. De publieke omroep wil zich vooral manifesteren met de hoofdzenders.

De webkanalen NPO Radio 2 Top 2000, BNN.FM, NPO Nieuws 24, NPO Zappelin Radio, Beam en Orgel Radio van Radio 4 zijn al gestopt of stoppen eind maart. Zo speelt de webstream van NPO Radio 2 Top 2000 momenteel af in vertraagde snelheid. Waarom de stream vertraagd wordt afgespeeld, is niet duidelijk.

De NPO stopt met de Top 2000-webstream, omdat het kanaal volgens de NPO ‘geen specifiek muziekgenre aanbiedt, maar juist muziek uit de gehele breedte van de hoofdzender NPO Radio 2’. Over BNN.FM zegt de NPO: “Veel muziek die op BNN.FM wordt gedraaid, wordt ook op 3FM gedraaid en wordt op die manier dus behouden. Voor uitzendingen verzorgd door jong talent is ruimte op het subkanaal KX Radio.”

Ook het stoppen van NPO Radio 6 en een aantal webkanalen van de zender staan in het Concessiebeleidsplan. Het enige nieuwe webkanaal uit het plan is NPO Soul & Jazz.