Home Landelijke radio NPO blij met stijging luistercijfers publieke radiostations

NPO blij met stijging luistercijfers publieke radiostations


De NPO is blij met de groei van de publieke radiozenders. In een persbericht wordt trots gemeld dat de publieke stations in september en oktober 2009 wekelijks ruim 240.000 luisteraars meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Andere zenders hebben niet gereageerd op de luistercijfers die gisteren bekend zijn gemaakt.

Het bereik van de publieke omroep staat nu op bijna 6,5 miljoen luisteraars. Het luistertijdaandeel steeg naar 31,2 procent. Vorig jaar was dit nog 28,9 procent. 

Vooral bij 3FM is mijn erg blij. Met een aandeel van 9,2 procent staat de publieke popzender nu in de top 3 van meest beluisterde radiostations. “Luistercijfers 3FM. Sky high!” zo reageerde Paul Rabbering kort maar krachtig. “Hysterisch moment: 3FM heeft gewoon keihard Skyradio ingehaald! 9.2, ik voel een taart aankomen!”, zijn de woorden van Gerard Ekdom.

Radio 1 is in een jaar tijd gestegen van 6,8 procent naar 7,4 procent. Vooral de stijging van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend springt er uit. Met de komst van het vaste presentatieduo Lara Rense en Marcel Oosten is het aantal luisteraars van dat programma met ruim tien procent gestegen.