Home Landelijke radio NPO Radio 2 NPO wil Stenders en Schollaardt behouden

NPO wil Stenders en Schollaardt behouden

Stationsinformatie van NPO Radio 2

De NPO heeft gereageerd op de reactie van AVROTROS over de verhuizing van Annemieke Schollaardt op NPO Radio 2. AVROTROS directeur Eric van Stade noemde het respectloos en zei: “Als je een dj laat verhuizen naar Radio 2 en daar dan maar voor vier maanden laat zitten, dan beschadig je die artiest.”

Een woordvoerder van de NPO laat aan NU.nl weten dat het hun inzet is om zowel Schollaardt als Rob Stenders te behouden voor Radio 2. “Annemieke neemt in het voorgenomen besluit een belangrijke plek in de weekprogrammering in.”

Ook stelt ze dat het maken van een nieuwe programmering een proces is waarbij keuzes moeten worden gemaakt vanwege de schaarse middelen en zendtijd. “Dat betekent dat we elk jaar mensen en omroepen teleur moeten stellen.”

Het besluit om Schollaardt door te schuiven van de middag naar de avond is nog niet definitief. “De omroepen zijn uitgenodigd om zelf nog met een alternatief voorstel te komen en eind oktober neemt de Raad van Bestuur van de NPO een definitief besluit over de programmering.”

Vrouwen in de dagprogrammering

De komst van Schollaardt betekende een vrouw in de dagprogrammering. Dit was iets waar al langere tijd een maatschappelijke discussie over gevoerd wordt. Nu zou ze na een aantal maanden alweer plaats moeten maken voor haar voorganger, Rob Stenders.