Home Landelijke radio NOS viert 50e verjaardag van Langs de Lijn

NOS viert 50e verjaardag van Langs de Lijn

Mustapha Oukbih overleden

De NOS viert komend jaar de 50e verjaardag van NOS Langs de Lijn. Zondag 1 januari is de verjaardag van het sportprogramma van NPO Radio 1.Die dag wordt het startsein gegeven van een viering die het hele jaar zal duren.

In de verjaardagsuitzending, die op Nieuwjaarsdag van 14:00 tot 19:00 uur te beluisteren is op Radio 1, blijft het programma ook vooral zichzelf. Met live flitsen van onder andere het NK marathonschaatsen en skispringen in Garmisch-Partenkirchen, maar ook met historie en nostalgie.

In het eerste uur van de uitzending zijn tientallen geluidsfragmenten te horen uit de geschiedenis van het programma. Verder ontvangt het huidige presentatieduo Henry Schut en Hugo Borst elk uur een oud-presentator. Achtereenvolgens Koos Postema (15:00-16:00 uur), Tom Blom (16:00-17:00 uur), Rocky Tuhuteru (17:00-18:00 uur) en Govert van Brakel (18:00-19:00 uur) nemen plaats achter de microfoon.

Robbert Meeder gaat de hele middag langs bij NOS-coryfeeën als Bep van Houdt, Kees Jansma en Jack van Gelder, om live in de uitzending herinneringen op te halen aan hun Langs de Lijn-periode. Vanwege de verjaardag wordt de muziek op 1 januari eenmalig uitgezocht door muziekminnende fans van NOS Langs de Lijn, onder wie popprofessor Leo Blokhuis en oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband.

Ook in de rest van 2017 wordt de verjaardag gevierd. Zo zijn er wekelijks historische items te horen in de zondagmiddaguitzending en is er in september een live-uizending met publiek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.