Home Landelijke radio Tijn (6) overdondert 3FM Serious Request met nagellak-actie

Tijn (6) overdondert 3FM Serious Request met nagellak-actie

De 6-jarige Tijn uit Hapert heeft 3FM Serious Request overdondert met z’n nagellak-actie. Gisterenochtend kwam hij samen met z’n vader bij het Glazen Huis in Breda. Hij heeft hersenstamkanker en niet lang meer te leven.

Door nagels te lakken en mensen uit te dagen anderen te vragen dat ook te doen en geld te doneren wilde hij 100 euro ophalen. De teller staat inmiddels op ruim een half miljoen euro.

Tijn werd in het Glazen Huis uitgenodigd om nagels te lakken en al snel haakten allerlei bekende mensen aan. Ook radio-dj’s van andere zenders doen mee. Zo hebben Mattie en Wietze van Q-music hun nagels al gelakt, net zoals Slam-dj Igmar Felicia. Vanochtend lieten ook Radio 1-presentatoren Jurgen van den Berg en Amber Brantsen hun nagels lakken.


Het Rode Kruis is overdonderd. Nog nooit heeft een individuele actie voor 3FM Serious Request zoveel geld opgehaald als de nagellak-actie van Tijn en z’n vader Gerrit. “Toen wij vanochtend de laatst stand bekeken heb ik Tijn uitgelegd dat de antibiotica tegen longontsteking 4 euro kost per kind. We hebben nu dus al meer dan honderdduizend kinderen een toekomstperspectief gegeven. Ik kan het amper beseffen, laat staan dat Tijn dat kan”, vertelt vader Gerrit in het NOS Radio 1 Journaal.

Een woordvoerder van het Rode Kruis vindt het leuk om te zien dat heel Nederland inmiddels aan het lakken is. “Op Twitter gaat het maar door. Iedereen deelt foto’s en tagt elkaar. Wij hopen dat het blijft groeien.”