Home Landelijke radio NOS Radio Tour de France op Radio 1

NOS Radio Tour de France op Radio 1

Radio 1 staat vanaf vandaag tot en met zondag 24 juli in het teken van de Tour de France. Iedere dag tussen 14:00 en 18:00 uur (op zaterdag en zondag tot 18:30 uur) staat de zender stil bij het wielerspektakel. Dit jaar is het de 41e keer dat NOS Radio Tour de France uitzendt.

Dione de Graaff (14:00-16:00) en Tom van ’t Hek (16:00-18:30) nemen de presentatie voor hun rekening. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman onderbreken regelmatig de uitzending om verslag te doen van de koers in de ´Tourflits´. In de studio zit ex-renner Aart Vierhouten die de wedstrijd analyseert.

Op de rustdagen (11 en 18 juli) zendt NOS Radio Tour de France uit vanaf twee verschillende locaties in het land. In deze uitzendingen ontvangen de presentatoren verschillende gasten en is er live muziek. Op maandag 11 juli komt de uitzending vanaf het Domplein in Utrecht, dat nog steeds kandidaat is voor een volgende Tourstart. Op maandag 18 juli komt de uitzending vanaf de Cauberg in Valkenburg en zorgen Rowwen Hèze en Van Dik Hout voor de live muziek.

NOS Langs de Lijn De Avondetappe
’s Avonds is tussen 22:00 en 23:00 uur op Radio 1 'NOS Langs de Lijn De Avondetappe' te horen. Onder meer de Tour-headlines van de dag, reportages, interviews met renners en ploegleiders, de visie van Henk Lubberding en een vooruitblik op de etappe van de volgende dag komen aan bod. Het programma wordt gepresenteerd door Jeroen Stomphorst.

NOS Radio 1 Journaal
Ook via het NOS Radio 1 Journaal wordt de luisteraar op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit de Tour. Iedere ochtend rond de klok van half acht praat verslaggever Sebastiaan Timmerman de luisteraar bij over de Tour-actualiteiten. Vervolgens blikt Gio Lippens tussen 08:30 en 09:00 uur in ‘De Tour Ontwaakt’ vooruit op de Tourdag. Hierin is ook de Tour Top 100 te horen. Rond 13:00 uur is in het NOS Journaal nogmaals een bijdrage van Lippens te horen. Verslaggever Paul Sanders maakt voor het NOS Radio 1 Journaal reportages rondom de koers.

Radio 2
Lodewijk Hekking en Job Jan Altena volgen voor Knooppunt Kranenbarg de Tour de France drie weken lang op de voet, live vanuit Frankrijk. Ook in Tijd voor Twee is er aandacht voor de Tour met NOS-wielerverslaggever Gio Lippens.