Home Landelijke radio NOS pakt weer uit met Radio Tour de France

NOS pakt weer uit met Radio Tour de France

De Tour de France wordt ook dit jaar live uitgezonden door de NOS op Radio 1. Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli staat de belangrijkste wielerronde op het programma. Nieuw dit jaar is ‘De Tour ontwaakt’, iedere ochtend te beluisteren in het NOS Radio 1 Journaal. ’s Middags is er traditioneel NOS Radio Tour de France waarin dagelijks live het etappeverslag te beluisteren is. In het radioprogramma NOS Avondetappe wordt teruggeblikt op de etappe van die dag, aangevuld met achtergronden en interviews.

Alle etappes zijn live te volgen in de middaguitzending tussen 14:00 en 18:00 uur. Gio Lippens zorgt voor het finishverslag, naast hem zit wielrenner Aart Vierhouten in de rol van co-commentator. Het is voor het eerst dat de Tour op deze manier wordt gebracht. Sebastiaan Timmerman verzorgt voor de eerste keer het verslag vanaf de motor. Voor en na de etappe maakt verslaggever Steven Dalebout interviews en reportages. De presentatie vanuit Hilversum wordt verzorgd door Jurgen van den Berg (14:00-16:00 uur) en Tom van ’t Hek (16:00-18:30 uur).

Naast het live verslag kent NOS Radio Tour de France een aantal vaste onderdelen. Zo is er dagelijks het overzicht van de Franse kranten en geeft NOS-presentator en Frankrijkkenner Philip Freriks een sfeertekening van de regio. Diverse gastcolumnisten verzorgen een bijdrage; dit jaar zijn dat journalist en columnist Armand Schreurs, stand-up comedian Cindy Pieterse en journalist Hubert Smeets. Ook is er het ‘Jan Janssen-Tourspel’ en kan er gestemd worden op de tourartiest. Als afsluiting van het programma beschouwt oud-wielrenner Henk Lubberding dagelijks de etappe van die dag na.

Luisteraars in Europa kunnen NOS Radio Tour de France tussen 14:00-1800 uur volgen via de Wereldomroep.