Home Landelijke radio NOS 3FM Headlines vanaf nu ook in het weekend

NOS 3FM Headlines vanaf nu ook in het weekend

NOS 3FM Headlines, voorheen 3FM Nieuws, maakt vanaf aanstaande zaterdag ook nieuwsbulletins in het weekend. Tussen 08:00 en 16:00 uur zal op ieder heel uur een bulletin uitgezonden worden op 3FM en FunX (te beluisteren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Daarnaast zijn er op 3FM ook nieuwsuitzendingen om half 8, om half 9 en om half 10 ’s ochtends te beluisteren.

3FM en FunX willen met de weekenduitzendingen van NOS Headlines hun weekendprogrammering verder versterken. Door middel van nieuwsselectie, vormgeving, toon en gebruik van geluidsfragmenten richt NOS Headlines zich al meer dan vijf jaar op een jong publiek. Weekenduitzendingen zijn daarom al een langgekoesterde wens van de NOS en 3FM.

“Met een specifiek op het jonge 3FM-publiek gerichte nieuwsredactie bieden we een unieke service aan onze luisteraars”, zo zegt Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM. “Uit onderzoek blijkt dat de NOS Headlines-bulletins ook zeer worden gewaardeerd. Onze ambitie om die service uit te breiden naar onze weekendprogrammering bestond al geruime tijd en wordt nu ingevuld. Hiermee versterken we de nieuwsfunctie van 3FM en krijgt ons onlangs vernieuwde weekend een volwaardige programmering.”