Home Landelijke radio Decibel in heel Zuidoost-Brabant op de kabel

Decibel in heel Zuidoost-Brabant op de kabel

Radio Decibel kan vanaf volgend jaar in heel Zuidoost-Brabant op de kabel te ontvangen zijn. De Regionale Programmaraad heeft pas een voorlopig advies uitgebracht aan de kabelexploitanten over het radiopakket voor de regio. De Regionale Programmaraad heeft daarin geadviseerd om Decibel, samen met 24 andere zenders, in het basispakket op te nemen.

Radio Decibel is de lokale omroepen in de gemeenten Nuenen, Waalre en Helmond. Maar sinds de wijziging van de Mediawet met betrekking tot het vervallen van de verspreidingsbeperking voor de programma’s van lokale en regionale omroepinstellingen, is het mogelijk geworden om lokale zenders op te nemen binnen het advies.

De Regionale Programmaraad heeft besloten om Decibel in het basispakket op te nemen, omdat de omroep door haar ‘interactieve’ programmering met lokale informatie dicht bij de luisteraars in de regio staat en een toegevoegde waarde biedt aan het bestaande radiopakket. Als het besluit definitief is, komt Decibel in april 2004 overal in Zuidoost-Brabant op de kabel.