Home Landelijke radio Nighttown wil FM-frequentie voor Kink FM

Nighttown wil FM-frequentie voor Kink FM

Discotheek Nighttown wil dat het radiostation Kink FM een van de twee FM-etherfrequenties krijgt die worden verdeeld door staatssecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur).

,,De wisselwerking tussen podiumprogrammeurs en radiostations is van groot belang. Kink FM speelt daarbij een belangrijke rol voor alternatieve popmuziek, die ook in Nighttown aan bod komt,” zegt Harry Hamelink, programmadirecteur van Nighttown.

Kink FM roept de staatssecretarissen middels een advertentie op om het radiostation een FM-frequentie toe te bedelen. Volgens Hamelink is het van groot belang dat Kink FM de etherfrequentie toekomt. ,,De VPRO en Radio 3 besteden weinig aandacht aan alternatieve muziek. Kink FM is naast deze zenders een goed alternatief om onbekende groepen die ook bij ons optreden onder de aandacht te brengen,” legt hij uit.

De programmadirecteur van Nighttown verwijst naar omliggende landen waar wel zenders zijn waar 24 uur per dag alternatieve muziek wordt uitgezonden. ,,In Engeland en België zijn de mogelijkheden voor het uitzenden van alternatieve muziek beter. Een zender als Studio Brussel missen we hier. Kink FM zou die rol kunnen vervullen.”

Vorig artikelRegeerakkoord: kabinet moet opschieten met frequentieverdeling
Volgend artikelBelgische Weelde op radio 192