Home Landelijke radio Ziekenhuisomroep uit Waalwijk gered

Ziekenhuisomroep uit Waalwijk gered

Ziekenhuisomroep Iron uit Waalwijk is gered van de ondergang. RTV Midden Brabant heeft samen met bekende Waalwijkers 12.000 euro opgehaald voor Iron. "Nog niet al het geld is geteld, maar we hebben zeker 12.000 euro opgehaald", zegt Aukje van Berkel van RTV. Vijf dagen benaderde een telefoonpanel met bekende Waalwijkers bedrijven om geld in te zamelen voor de herinrichting van de Iron-studio.

De omroep maakt programma’s voor het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk en de zorgcentra Samarja en Antoniushof. Bedrijven schonken naast geld ook spullen. Zo heeft de omroep een dvd-speler, een flatscreen, bureaustoelen, kasten en cd-rekken gekregen. Dit zit inbegrepen in de 12.000 euro.

Iron is blij met de opbrengst. "We zijn al twee jaar bezig om geld bij elkaar te krijgen voor nieuwe apparatuur en een nieuwe inrichting. RTV heeft in vijf dagen meer dan verwacht opgehaald. Het is ongelofelijk", zegt Ewald van Warmerdam, voorzitter van Iron.

Volgens oud-burgemeester Rob van Schaik, die ook deelnam in het telefoonpanel, reageerden bedrijven positief op de vraag of ze Iron wilden sponsoren. "Het bedrijfsleven is erg begaan met de omroep. Wij als bekende Waalwijkers hebben goede contacten. Dat helpt ook", aldus Van Schaik. De Rabobank schonk eerder 15.000 euro voor nieuwe apparatuur.