Home Landelijke radio Nieuwe programmering op Radio M

Nieuwe programmering op Radio M

Radio M Utrecht presenteert vanaf maandag 31 maart een nieuwe dagprogrammering, met vijf nieuwe programma’s. Vanaf deze datum starten de live programma’s bij de regionale omroep op werkdagen om zes uur in de ochtend. De presentatoren blijven gewoon hetzelfde.

De nieuwe dagprogrammering heeft nieuws de prioriteit in de ochtend- en avondspits. In de middaguren is er ruimte voor lichtere onderwerpen. Zo is er een programma waarin populair wetenschappelijke vragen beantwoord worden en het spel ‘Slag der sexen’, waarin mannen en vrouwen het op allerlei fronten tegen elkaar opnemen. Ook zal in de middag meer muziek gedraaid worden dan in de ochtend en namiddag.

Interactiviteit met de luisteraars speelt ook een belangrijke rol in de nieuwe programmering. Luisteraars kunnen onder andere hun brandende vragen voorleggen in ‘Antwoord gevraagd’, zich opgeven voor de ‘Slag der sexen’ of andere spelletjes, een verzoekplaat aanvragen of hun mening geven op de stelling van de dag.

Op vrijdagavond is voortaan van 23.00 tot 01.00 uur het nieuwe progamma ‘Nightlife’ te horen. Het programma werd eerder al gemaakt op Dalux FM. Op vrijdag vier april is de eerste uitzending gepresenteerd door Coen Swijnenberg, Rob Richards en Richard van Meerten.

Voor de rest veranderd er in de avonduren en het weekend niks. Alleen op zaterdagochtend heeft een kleine wijziging plaatsgevonden: het programma ‘Vroege Vrouwen’ wordt sinds zaterdag 15 maart gepresenteerd door Meta de Vries. In dit programma horen luisteraars alles wat de provincie Utrecht op uitgaansgebied te bieden heeft. Ook is er ruimte voor oproepen van luisteraars die op zoek zijn naar iets of iemand.

De nieuwe dagprogrammering van Radio M Utrecht is vanaf maandag 31 maart elke werkdag te horen.