Home Landelijke radio Nieuwe programmering 3FM is rond

Nieuwe programmering 3FM is rond


De nieuwe programmering van 3FM voor het nieuwe seizoen is rond. Toch wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) er nog niks over kwijt. “De schema’s zijn goedgekeurd, maar nog niet alle contracten zijn getekend”, laat een woordvoerster aan RadioFreak.nl weten.

Zendermanager Wilmert Mutsaers zei in maart dat goed lopende programma’s mogelijk zouden verdwijnen. “BNN krijgt meer uren en Powned komt er nieuw bij. Aan de ene kant is dat leuk, want nieuw bloed is verfrissend. Het betekent echter ook dat er bestaande uren, en dus ook programma’s, moeten verdwijnen, inclusief goed lopende shows. Dit vergt vele uren van nauwgezet overleg.”

Eerder werd al bekend dat Rob Stenders in het nieuwe seizoen naar PowNed gaat. Voor de nieuwe omroep gaat hij op vrijdagavond tussen 22:00 en 00:00 uur een programma maken en waarschijnlijk gaat hij ook op vrijdagmiddag twee uur vullen. Zijn huidige programma voor de VARA op 3FM stopt. Wie dat tijdslot tussen 12:00 en 14:00 uur over gaat nemen is niet bekend, al zijn er geruchten dat Gerard Ekdom de plek van Stenders inneemt.