Home Landelijke radio Nieuwe avondprogrammering 3FM; Veenstra & Ekdom op vrijdag

Nieuwe avondprogrammering 3FM; Veenstra & Ekdom op vrijdag

Het nieuwe middagprogramma ‘De Coen & Sander Show’ op Radio 3FM gaat een uur langer duren. Vanaf 4 september zijn Coen Swijnenberg en Sander Lantinga tussen 16:00 en 19:00 uur te horen. Het vrijdagavondprogramma dat beide dj’s nu hebben zal worden overgenomen door Michiel Veenstra en Gerard Ekdom.

Enkele weken geleden werd al officieel bekend gemaakt dat Sander Lantinga en Coen Swijnenberg samen met Astrid de Jong de middagshow gaan maken in de zendtijd van BNN. Dit programma zal tot 19:00 uur duren, daarna volgt Michiel Veenstra met het avondprogramma ‘Met Michiel’ tot 22:00 uur.

Op vrijdag duurt het middagprogramma tot 18:00 uur, vervolgens presenteert Corné Klijn zijn ‘Dance Classics Party Request’. Omdat Lantinga & Swijnenberg de middagshow presenteren is de NPS op zoek gegaan naar een nieuw duo voor de vrijdagavond. In samenwerking met de AVRO zullen Gerard Ekdom en Michiel Veenstra tussen 19:00 en 22:00 uur te horen zijn met ‘Ek-stra Weekend’.

Michiel Veenstra laat weten erg blij te zijn met de uitbreiding van zijn zendtijd. “Het afgelopen jaar is elke avond zo leuk geweest met toffe muziek, spraakmakende acties en leuke luisteraars dat het bijna niet meer in twee uur past. Een uur extra Met Michiel betekent dat alle elementen van het programma nog beter tot hun recht komen en er ook ruimte is voor nieuwe experimenten. En dat is mooi, want ik voel me mij 3FM als een eend in het badwater!”

De dag- en weekendprogrammering van 3FM blijven overigens verder ongewijzigd. Enkel wijzigen de programma’s van VPRO’s 3VOOR12, Dennis Weening en Dave Clarke volgen daar Job de Wit en Luc Janssen op. Vanaf oktober zal Bart Arens het nachtprogramma van 4:00 tot 6:00 uur presenteren en zullen er ook de nodige andere wijzigingen plaatsvinden in het nachtelijke opleidingstraject.