Home Evenementenzenders Evenementenfrequentie tijdens 3 Oktober feesten in Leiden

Evenementenfrequentie tijdens 3 Oktober feesten in Leiden

Rond 3 oktober feesten in Leiden komt een speciale radiozender in de ether via een evenementenfrequentie. ‘3 Oktober radio’ zal vier dagen lang uitzendingen verzorgen vanuit een electronicawinkel aan de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden. Overdag met muziek en reportages voor een breed publiek. In de avonduren en ’s nachts willen de organisatoren van 3 Oktober radio live dj’s uitzenden die in verschillende Leidse kroegen optreden.

De uitzendingen zijn te beluisteren via een etherzender op de Meelfabriek. Dezelfde plek die twee jaar geleden ook werd gebruikt door het toen jubilerende Minerva dat er volgens hetzelfde concept met Meelfabriek FM de lucht in ging op 107.5 FM. Of dat ook de frequentie is die 3 Oktober radio krijgt toegewezen is pas een week voor de start zeker, maar initiatiefnemer Evert Verduin rekent daar wel een beetje op.

De vriendenclub die de uitzendingen gaat verzorgen denkt vooral een paar dagen lang een hoop lol te gaan maken. “Maar wel professioneel hoor,” verzekert Verduin. “Zo gaat er een ervaren verslaggever de stad in om live verslag te doen van bijvoorbeeld de taptoe en de hutspotmaaltijd”. [Sleutelstad]