Home Landelijke radio Presentator Krijn Torringa overleden

Presentator Krijn Torringa overleden

Presentator Krijn Torringa is afgelopen nacht overleden. Hij is 66 jaar oud geworden.

De legendarische radiomaker was al lange tijd ernstig ziek. Deze week moest hij andermaal een reeks onderzoeken ondergaan. Donderdag werd hij overgebracht naar Enschede, waar de artsen bekeken wat ze nog voor hem kunnen doen. Maar het mocht niet baten.

Nadat hij begin dit jaar ineens niet meer kon praten, werd bij hem een gezwel in de keel ontdekt. De medische behandelingen waarmee werd gestart, leken aan te slaan. “Het ging net zo goed”, zegt zijn zoon Marc. “Alleen bleef mijn vader zich slap voelen toen hij aan zijn herstel werkte. Daarop werd hij vorige maand in Utrecht onderzocht. Ze konden echter niets vinden.” Maar al snel werd duidelijk wat de reden was voor Torringa’s vermoeidheid. “De kanker was toch weer teruggekomen. Bovendien waren er uitzaaiingen.”

De laatste jaren presenteerde Torringa een muziekprogramma bij Radio Oost. Daarvoor was hij presentator van programma’s als Top Pop en Hollands Glorie bij de AVRO. Daarnaast was hij ook stadionspeaker bij FC Twente. [Telegraaf / RTV Oost]