Home Landelijke radio Niet alle Jonge Liberalen (JOVD) voor afschaffing publieke omroep

Niet alle Jonge Liberalen (JOVD) voor afschaffing publieke omroep

Niet alle leden van de JOVD, de Vereniging van Jonge Liberalen, zijn voor afschaffing van de publieke omroep. Dat blijkt uit een brief die Radiofreak onlangs kreeg.
Dat de publieke omroepen aan grondige reorganisatie toe zijn, ja. Maar het afschaffen van het publieke stelsel is ethisch niet verantwoord, stelt een jonge liberaal naar aanleiding van het half augustus verschenen persbericht waarin de JOVD zich uitspreekt de publieke omroepen te willen afschaffen.
“In het persbericht zegt de JOVD het volgende […De jongerenorganisatie, gelieerd aan de VVD, vindt het ,,van de zotte” dat publieke omroepen gemeenschapsgeld ,,misbruiken” om spelletjes uit te zenden á la Get the Picture. Dat type programma’s hoort meer thuis, zo vindt ze, bij de commerciële zenders…]. Ik ben van mening dat de JOVD m.b.t. dit punt een te kortzichtige blik heeft. We leven in een multiculturele samenleving waarin vrijheid van meningsuiting als belangrijk beschouwd wordt. Is het dan niet cru als er aan de ene kant meer geld gaat naar het integreren van etnische minderheden terwijl tegelijkertijd de publieke omroepen afgeschaft worden. Dit terwijl deze ‘meehelpen’ aan het integratiebeleid juist door hun exclusieve karakter. Ik ben het wel eens met de mening dat de gemeenschapsgelden niet gebruikt dienen te worden voor diverse commerciële programma’s als tv-spelletjes. Daar hebben we in Nederland meer dan vijf commerciële zenders voor. De publieke omroep moet zich gewoon aan de 25 procent verstrooiing houden, die ze volgens de Mediawet mogen uitzenden.”
Hoe het kan dat het persbericht uitgevaardigd kon worden zonder de gehele JOVD te informeren over het standpunt is niet duidelijk. De brief werd ondertekend met ‘een Jonge Liberaal’.