De NOS zal de komende jaren op NPO Radio 1 verslag blijven doen van alle Nederlandse kampioenschappen. Het gaat om alle schaatsvormen: langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, kunstrijden en inlineskaten. De omroep heeft zijn contract met schaatsbond KNSB verlengd tot en met het seizoen 2025-2026.

Binnen het contract zijn de rechten vastgelegd voor het verslaan van de NK’s via radio, tv en internet. Ook het jaarlijkse kwalificatietoernooi voor de World Cup’s en het Olympisch kwalificatietoernooi zijn onderdeel van de overeenkomst. Voor de belangrijkste toernooien wordt de programmering van Radio 1 aangepast, zodat de NOS deze integraal kan uitzenden.

Maarten Nooter hoofdredacteur van NOS Sport: “Schaatsen is en blijft een van de belangrijkste sporten van Nederland. Veel successen, veel belangstelling, veel verhalen en dus journalistiek zeer relevant. Dat laatste geldt zeker ook voor de nationale kampioenschappen want die vormen de springplank naar internationale titels en olympische medailles.”