Home Landelijke radio Nederlands Radio Advertising Bureau opgericht

Nederlands Radio Advertising Bureau opgericht

In navolging van het buitenland wordt per oktober in Nederland een Radio Advertising Bureau (RAB) opgericht. Het RAB gaat zich voornamelijk richten op het ondersteunen en promoten van het medium radio binnen de communicatiewereld. Directeur van het RAB wordt George Bohlander.

De RAB’s in verschillende landen helpen adverteerders om radio effectief te gebruiken en richten zich voornamelijk op mediabureaus, reclamebureaus en adverteerders. De taken van het RAB in Nederland zijn naast het ondersteunen van adverteerders om radio effectief in te zetten, ook het opzetten van een radiokenniscentrum voor de reclamewereld en aansturing geven aan radio-effectiviteitsonderzoek.

George Bohlander, directeur RAB: “In deze nieuwe functie ga ik een brug slaan tussen de adverteerders en de radiostations om het medium radio nog meer op de kaart te zetten. Onderzoek naar radio krijgt een hoge prioriteit! Steeds vaker blijkt, dat de kracht van radio veel groter is dan de perceptie, die in de markt leeft. RAB is opgericht voor de adverteerders en bureaus en daarom gaan we eerst met hen in gesprek om te horen waar zij het meeste belang aan hechten.”

Jan Willem Brüggenwirth, voorzitter PRE: “Met PRE hebben we ons als radiomarkt al goed georganiseerd, maar met de komst van het RAB in Nederland en George Bohlander als directeur kunnen we nog meer ervaring en kennis gaan delen.”

Vorig artikelDiscussie over nieuw logo Publieke Omroep
Volgend artikelNPS krijgt boete voor te weinig aandacht minderheden