Home Landelijke radio VPRO-radio en AVRO-radio genomineerd voor De Tegel

VPRO-radio en AVRO-radio genomineerd voor De Tegel

Producties van de VPRO en de AVRO zijn genomineerd voor De Tegel. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). De eindjury van De Tegel 2008 heeft zich onder aanvoering van voorzitter Ed Nijpels gebogen over de journalistieke producties en talenten zoals die door de vier vakjury’s waren geselecteerd uit in totaal 268 inzendingen. Voor de finale zijn zestien producties en drie talenten genomineerd in de categoriën print, televisie, radio en de Talentprijs.

Gerrit Kalsbeek van de VPRO is genomineerd met ‘Het gelukkige huisdier’, een serie die is uitgezonden in De Ochtenden (VPRO / Radio 1). Gerard Leenders is genomineerd met “Daar zijn wij teg’n”, een geschiedenis van opkomst en ondergang van de Boerenpartij. Deze serie is uitgezonden door OVT/Het Spoor terug (VPRO / Radio 1). Marijn de Vries is genomineerd met  ‘Wachten op een nieuwe lever’, uitgezonden door AVRO: Wat nu…? (Radio 1).

De Tegel is een jaarprijs voor de Journalistiek. Volgens de initiatiefnemers, onder meer de NOS, RTL en de journalistenvakbond NVJ, gelden de prijzen al als hoogste onderscheiding op het gebied van journalistieke kwaliteit. De winnaars van De Tegel 2008 worden bekend gemaakt op dinsdagavond 12 mei  tijdens het Feest voor de Journalistiek in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam.