Home Landelijke radio Jurgen van de Berg stopt met Cappuccino op Radio 2

Jurgen van de Berg stopt met Cappuccino op Radio 2

Jurgen van den Berg stopt met de presentatie van 'Cappuccino' op Radio 2. De presentator is elke zaterdagochtend te horen met het programma, maar kan het niet meer combineren met de presentatie van het nieuwe dagelijkse programma 'De Ochtend' op Radio 1. Wie Van den Berg gaat opvolgen is nog niet bekend.

Ruim twee jaar geleden begon Jurgen van den Berg met Cappuccino. Hij nam het programma over van Frank du Mosch. Daarvoor presenteerde Sjors Frölich het. Naast 'Lunch' was Van den Berg ook de vervanger van Bert Kranenbarg op Radio 2. Of hij dat wel blijft, is onduidelijk.

Van den Berg combineerde 'Cappuccino' met het dagelijkse programma 'Lunch' op Radio 1. Vanaf 1 januari gaat de programmering van Radio 1 op de schop en hij is voortaan elke werkdag van 09:00 tot 12:00 uur met het KRO-NCRV-programma 'De Ochtend', dat hij samen met Ghislaine Plah gaat maken. "De afgelopen tweeëneenhalf jaar heb ik met enorm veel plezier elke zaterdagochtend Cappuccino mogen maken. Vanuit het Mediacafé, vanuit Beeld en Geluid en zelfs een keer vanaf Kreta. Vanaf januari ga ik vijf ochtenden per week, van maandag tot en met vrijdag, op Radio 1 een nieuw journalistiek programma maken, samen met collega Ghislaine Plag. Ik heb daar enorm veel zin in en ik wil me hier helemaal op kunnen richten."