Home Landelijke radio Gijs Staverman opvolger Frits Spits op Radio 2

Gijs Staverman opvolger Frits Spits op Radio 2

Gijs Staverman maakt de overstap van Q-music naar Radio 2. Hij wordt vanaf volgend jaar de opvolger van Frits Spits en gaat een dagelijks programma presenteren tussen 12:00 en 14:00 uur voor de KRO/NCRV.

Gijs Staverman is geboren op 23 maart 1966 in Alkmaar en is al ruim twintig jaar te horen op de landelijke radio. Hij begon zijn carrière bij Veronica waar hij verschillende programma's presenteerde, waaronder een aantal hitlijsten. Later ging hij commercieel bij Veronica FM en toen dat werd omgedoopt in Yorin FM bleef hij bij de zender werken. Hier presenteerde hij onder meer de middagshow.

In 2006 werkte Staverman een tijdje voor RTL FM, waarna hij overstapte naar Q-Music waar hij elke werkdag te horen is tussen 10:00 en 13:00 uur.

Gijs Staverman: "Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De KRO biedt mij de kans om mijn horizon te verbreden. Ik ga een lekker lunchprogramma maken waarin ik veel prettige muziek draai en mensen bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Een heel leuke nieuwe stap. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen op Radio 2."

Frits Spits, de maker van het huidige lunchprogramma Tijd voor Twee, kondigde eerder al aan eind dit jaar te willen stoppen met zijn werkzaamheden op Radio 2. Hij gaat een nieuw programma maken op Radio 1, wekelijks op zaterdag te beluisteren.

De KRO is verheugd over de komst van Gijs Staverman. Mediadirecteur Taco Rijssemus: "Gijs is een ervaren en geliefde radiopersoonlijkheid die positieve en enthousiasmerende radio maakt. Zijn positieve levensgevoel past uitstekend bij de KRO. Zijn komst is een verrijking en zal bijdragen aan de vernieuwing van de Radio 2-programmering. Ik ben ervan overtuigd dat Gijs er in zal slagen om een fantastisch nieuw KRO-programma neer te zetten."