Home Landelijke radio Rebecca Classic Rock blijft op Friese kabel

Rebecca Classic Rock blijft op Friese kabel

De actie “Dat kin net” van Rebecca Classic Rock heeft succes gehad, de commerciële regionale radiozender blijft verzekerd van een plek op de kabel in Friesland. Dit meldt Mediamagazine. Meer dan 400 personen reageerden per telefoon of e-mail dat zij het oneens waren met het besluit om Rebecca in te wisselen voor een buitenlandse radiozender.

Ook de sterke stijging van de luistercijfers in Friesland na de start van het Classic Rock-format, heeft bijgedragen aan het herziene advies van de Kabelraad Fryslân, waardoor het radiostation zowel in de ether als via de kabel is te ontvangen. Dit betekent dat Rebecca Classic Rock in de UPC-gebieden tot en met juli 2006 te ontvangen is via de kabel.

BBC Radio 3, Radio NL en Juize FM zullen per juli 2005 worden toegevoegd aan het kabelpakket in deze gebieden. BBC 1, RTL FM en Colorful Radio verdwijnen per die datum van de kabel volgens het definitieve advies van de Programmaraad Fryslan. Geadviseerd wordt in het standaardpakket tevens BBC2 uit te zenden op de vrije frequentie.