Home Landelijke radio MoneyMaker vervangt Weten = Winnen op Radio 538

MoneyMaker vervangt Weten = Winnen op Radio 538


Radio 538 stopt na bijna zeven jaar met het spel 'Weten = Winnen', dat Tim Klijn ieder dag tussen 12:00 en 14:0 presenteerde. Vanaf maandag wordt het programma vernieuwd en speelt Tim Klijn in 'LunchTim' het spel 'MoneyMaker'.

 

Radio 538 legt uit hoe het spel werkt: "MoneyMaker bestaat uit vijf enveloppen. In vier enveloppen zit een geldbedrag met een vraag, in één envelop zit een pechvogel! De beller die meespeelt met het spel mag per ronde één envelop kiezen. Pikt de beller een envelop met een geldbedrag uit, dan wint deze het bedrag als de bijbehorende vraag goed is beantwoord. Bij een goed antwoord stelt Tim de kandidaat voor de keuze: ‘doorspelen of stoppen’. Kiest de beller om door te spelen, dan mag de kandidaat een volgende envelop kiezen en verhoogt daarmee het prijzengeld. Echter, beantwoordt de kandidaat de volgende vraag fout, dan stopt het spel en is het gewonnen geldbedrag verloren. En pas op! Kiest de kandidaat de envelop met de pechvogel, staat het bedrag weer op nul."

 

Tim Klijn is blij dat hij elke dag een spel kan blijven spellen in zijn lunchprogramma. "Na bijna zeven jaar Weten = Winnen, vind ik het leuk om met MoneyMaker een nieuw fris spel te introduceren. Radiospelletjes zijn nog steeds onlosmakelijk verbonden met de lunchtijd", zegt de dj.