Home Landelijke radio Minister zoekt alternatief voor noodmast in Assen

Minister zoekt alternatief voor noodmast in Assen

Minister Verhagen van Economische zaken gaat kijken of er een andere noodmast in Assen kan komen. Het CDA in de Tweede Kamer wilde dat er zou worden gekeken naar een andere noodmast. Kamerlid Ad Koppejan vindt het vervelend dat de ontvangst van de publieke radiozenders in het noorden nog altijd slecht is, nadat de zendmast in Hoogersmilde instortte op 15 juli. “Deze slechte ontvangst duurt nog steeds voort. Ook mijn collega Haverkamp heeft dit reeds aangekaart. De dekking van de huidige noodmast in Assen is veel te beperkt en de vele luisteraars zijn de dupe.”

Koppejan heeft minister Verhagen van economische zaken gevraagd op korte termijn te kijken naar alternatieven. Bijvoorbeeld door restfrequenties beschikbaar te stellen om hiaten in het bereik te dichten. Koppejan: “Het is effectiever om de huidige noodmast in Assen te vervangen door een hogere noodmast. Volgens de publieke omroep kunnen de zenderexploitanten aan hoge masten komen die het bereik aanmerkelijk zullen verbeteren. Deze masten zijn veel hoger dan de noodmast in Assen, die slechts 100 meter hoog is.” De minister heeft toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken.

Het CDA is wel te spreken over de ontwikkelingen in IJsselstein (Lopik). Daar blijkt dat de ontvangst in korte tijd naar het normale niveau gaat.