Home Landelijke radio Voorbereidingen voor zendmast Assen in volle gang

Voorbereidingen voor zendmast Assen in volle gang


In Assen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het plaatsen van de noodzendmast. Afgelopen nacht is de mast van honderd meter hoog in twee diepladers vanuit Amsterdam naar de Johan Friso-kazerne gebracht.

Eerst is via een bodemonderzoek gekeken of de bodem stevig genoeg is voor de drie poten van de mast. Vervolgens zijn zondag drie gaten van vijf meter diep gegraven en gevuld met cementzand. Daarop zijn met twee kranen betonplaten gelegd. En daarop komt de buizenconstructie van de mast te staan.

Defensie helpt de komende dagen bij de opbouw van de mast. Dinsdag gaat de mast omhoog. Hierna worden de antennes er ingehangen en het duurt waarschijnlijk nog tot het einde van de week voor de zenders on air zijn.

Deze mast stond van 2005 tot 2009 bij de RAI in Amsterdam. Door de bouw van kantoren aan de Zuidas was de bestaande KPN-toren te laag geworden en moest worden verhoogd. De mast gaat nu tijdelijk een deel van de functies van de ingestorte toren in Hoogersmilde overnemen.

Bekijk hier de beelden van het transport gemaakt door RTV Drenthe.

Loading the player …
jwplayer(“container”).setup({ flashplayer: “/audio-player/jwplayer.swf”, file: “http://flashserver.rtvdrenthe.nl/items/nws20110717-novec_plaatst_mast_o_item_0001.flv”, height: 340, width: 640 }); Foto: RTV Drenthe