Onder begeleiding van de politie is de FM-zender van Twente FM in Wierden onklaar gemaakt. De beheerder van de mast dacht dat een zendpiraat de zender erin had gehangen. Een inschattingsfout, want de zender van Twente FM is legaal. De antenne en de kabels uit de zendmast aan de Nijverheidsstraat werden weggeknipt. Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.

“Dat ging met behoorlijk geweld”, vertelt Wim Aarsen, voorzitter van de lokale omroep. “Onze zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken. De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en dat het niet ging om een piraat.”

Aarsen is ontsteld over het voorval. “Op dit moment wordt geprobeerd contact te zoeken met de verantwoordelijken en wordt er hard gewerkt om de zender weer te herstellen.” Een schadeclaim wordt niet uitgesloten. “Twente FM is door de actie in enkele delen van haar uitzendgebied niet te ontvangen en daardoor leiden adverteerders schade en kunnen we luisteraars niet bereiken.”